niedziela, 24 marca 2019
sobota, 23 marca 2019
czwartek, 21 marca 2019
Tofu wędzone z kaszą bulgur i marchewką z groszkiem
Super szybki, wegański i smaczny posiłek! Idealny dla zabieganych i osób na diecie wegańskiej.
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 180g (1 kostka) tofu wędzonego
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 50g suchej kaszy bulgur
- 225g marchewki z groszkiem
- przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, papryka słodka, suszony koperek, zioła prowansalskie
- olej do smażenia
Kaszę gotujemy w wrzącej osolonej wodzie. Między czasie na suchej patelni smażymy marchewkę z groszkiem. Jak odparuje się woda dodajemy olej i pokrojone w kostkę tofu wędzone. Smażymy kilka minut. Dodajemy ugotowaną kaszę i przyprawy. Smażymy jeszcze 2-3 minuty.
Smacznego!
wtorek, 19 marca 2019
Pieczony kurczak w marynacie musztardowo-pomidorowej z marchewką, groszkiemi kaszą jaglaną
Idealne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Aromatyczna marynata sprawia, że kurczak jest bardzo delikatne - wprost rozpływa się w ustach.
Składniki:
Składniki:
Marynata:
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka
- 1 ćwiartka z kurczaka
- 225g marchewki z groszkiem
- 50g suchej kaszy jaglanej
Sposób przygotowania:
Koncentrat pomidorowy z musztardą i przyprawami dokładnie mieszamy. Smarujemy ją ćwiartkę z kurczaka. Odstawiamy na noc do lodówki. Wraz pieczemy marchewkę z groszkiem.Następnego dnia pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.
Kaszę jaglaną gotujemy w wrzącej osolonej wodzie. Podajemy z upieczonym kurczakiem i warzywami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)