Zapach pomarańczy w okresie zimowych - coś pięknego! Kandyzowana skóra w cieście jeszcze lepsze rozwiązanie z dodatkiem mąki ryżowej, która sprawia, że wypiek jest bardzo delikatny. Polecam!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka oleju
- 1/4 łyżeczki cynamonu lub przyprawy do piernika
- szczypta proszku do pieczenia
- 3 łyżki mąki ryżowej
- opakowanie skórki pomarańczowej + mąka do obtoczenia
- aromat pomarańczowy
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę, następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz skórki pomarańczowej). Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczoną w mące skórkę pomarańczową. Całość mieszamy łyżką. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!