niedziela, 26 listopada 2017
sobota, 25 listopada 2017
czwartek, 23 listopada 2017
Ciasto z sokiem z jeżyn
W jaki sposób można wykorzystać sok z 100% owoców? Upiec szybkie ciasto! Tym razem ciasto, które przygotowałam jest z sokiem z jeżyn. wyśmienity smak i aromat! Na pewno wypiek kilkakrotnie będzie gościł na stołach.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżka oleju
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- 1/4 szklanki soku z jeżyn
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 21 listopada 2017
Pudding z tapioki i sokiem z czarnego bzu
Do puddingu z tapioki wykorzystałam sok z czarnego bzu, który nadaje znakomity smak dla deseru. Świetna alternatywa dla nie zdrowych przekąsek, które smakują identycznie, ale są o wiele zdrowsze!
Składniki:
Składniki:
- 3,5 łyżki perełek z tapioki
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki soku z czarnego bzu
- 1 łyżka eryrytolu lub ksylitolu
Sposób przygotowania:
Perełki z tapioki zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę. po upływie czasu dolewamy sok i dodajemy erytrytol lub ksylitol, gotujemy na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Deser najlepiej smakuje na zimno.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)