niedziela, 14 maja 2017
sobota, 13 maja 2017
czwartek, 11 maja 2017
Jabłko w cieście kokosowym
Świetna propozycja na deser dla osób lubiących kokos, ale również i jabłka! Delikatny smak rozpływa się w ustach, a smak pozostaje na dłużej.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 3 łyżki mąki kokosowej
- 7-8 łyżek gazowanej wody
- 10 tabletek słodziku
- cynamon
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
- jabłko
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy cynamon, proszek do pieczenia, aromat, mąkę i wodę. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajmy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Całość wlewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Mieszamy, aż jabłko będzie lekko rumiane, a ciasto kokosowe usmażone.
Smacznego!
wtorek, 9 maja 2017
Fasolowe pod chmurką
Ciasto z fasoli - albo się kocha, albo się nienawidzi. Ja zdecydowanie wybieram pierwszą opcję! Przygotowałam w nieco innej, ulepszonej wersji. Z dodatkiem sera twarogowego smakuje jeszcze lepiej! Polecam!
Składniki:
Ciasto fasolowe
Składniki:
Ciasto fasolowe
- 2 jaja
- 2 banany
- 2 łyżki karobu lub kakao
- 3/4 mąki ryżowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 2 puszki odsączonej czerwonej fasoli
- aromat migdałowy
Masa serowa:
- 500g twarogu
- 5 łyżek erytrolu
- 2,5 łyżki żelatyny + 6 łyżek ciepłej wody
Sposób przygotowania:
Ciasto fasolowe
Do misy blendera przekładamy wszystkie składniki. Blendujemy na gęstą, jednolitą masę. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Masa serowa:
Twaróg miksujemy z erytrolem. Następnie dodajmy rozpuszczoną żelatynę, ponownie miksujemy. Masę przelewamy na ostudzone ciasto fasolowe.
Odkładamy na 2-3 godziny do lodówki lub w chłodne miejsce.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)