Kolejna odsłona pysznego i bardzo ciekawego ciasta! Daktyle świetnie połączyły się z kokosem, więc smak jest idealny!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- 5 łyżek oleju
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- 20 sztuk namocoznych daktyli + maka do obtoczenia
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- aromat
Sposób przygotowania:
Na początku daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 15 minut.
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej. Dokładnie miksujemy. Kolejno dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i mleko. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy namoczone, pokrojone i obtoczone w mące daktyle oraz wiórki kokosowe. Cało s c mieszamy łyżką. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!