Szukałam szybkiego i łatwego sposobu na wykonanie placków. Chciałam, aby były delikatne i puszyste. Idealnie do wykonania placuszków nadaje się mąka ryżowa. Spełniła wszystkie moje wymogi. :)
Składniki:
Składniki:
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 1 jajko
- szczypta proszku do pieczenia
- 3 łyżki mleka lub wody
- 10 tabletek słodziku (polecam z Rossmann'a)
- aromat cytrynowy
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy na puszystą pianę z tabletkami słodziku. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko lub wodę i aromat cytrynowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy, aż z jednej strony pojawią się pęcherzyki i przewracamy na drugą stronę. Podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!