Na początku spodziewałam się, że wyjdzie omlet, ale wyszło jak wyszło. Bardzo smaczna i sycąca jajecznica z pomidorem i pieczarkami.
Składniki:
Składniki:
- 2 jajka
- 1 pomidor
- 2 pieczarki
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, suszony koperek, jarzynka
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy i dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wrzucamy warzywa i dusimy kilka minut, aż będą lekko miękkie i lekko posypujemy jarzynką. Następnie wlewamy roztrzepane jajka. Smażymy, aż do ścięcia powierzchni i energicznym ruchem mieszamy masę jajeczną. Gotową jajecznicę podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!