czwartek, 25 lutego 2016
wtorek, 23 lutego 2016
Placuszki marchewkowo-batatowe
Kolejny ładny i smaczny przepis na placuszki, ale tym razem warzywne. Dlaczego wybrałam takie warzywa? Dlatego, że świetnie razem się komponują i dodają lekko słodkiego smaku.
Składniki:
Składniki:
- 1 mały batat
- 1 średnia marchewka
- 1 jajko
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki mąki żytniej
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, suszone pomidory
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Batata i marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tartce o grubych oczkach. Do miseczki wbijamy jajko, dokładnie roztrzepujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
niedziela, 21 lutego 2016
sobota, 20 lutego 2016
Subskrybuj:
Posty (Atom)