Po raz pierwszy upiekłam muffiny w pełnym wymiarze fit. Jesień zbliża się wielkimi krokami, więc nie może zabraknąć cynamonu. Przedstawiam proste i bardzo smaczne muffinki. :)
Składniki:
4 sztuki
Sposób przygotowania:
Mokre i suche składniki mieszamy oddzielnie. Do mleka z ubitym jajkiem dodajemy suche składniki. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczone w mące rodzynki. Ponownie mieszamy łyżką. Masę przelewamy do silikonowej formy na babeczki. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Składniki:
4 sztuki
- 1/2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki rodzynek + mąka do obtoczenia
- 1/2 szklanki mleka
- kilka kropli aromatu migdałowego
Sposób przygotowania:
Mokre i suche składniki mieszamy oddzielnie. Do mleka z ubitym jajkiem dodajemy suche składniki. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczone w mące rodzynki. Ponownie mieszamy łyżką. Masę przelewamy do silikonowej formy na babeczki. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!