Sezon na warzywa jest w pełni, więc można wykorzystać wszystkie po trochu. W tym wydaniu przygotowałam szybką zupę z kalafiora i batata w roli głównej. Całość zajmuje 20 minut. :)
Składniki:
Składniki:
- 3 różyczki kalafiora
- 1 mały batat
- włoszczyzna (1 duża marchewka, kawałek pietruszki, kawałek selera, 1 łodyga selera naciowego, kawałek pora
- 1 pomidor
- przyprawa "warzywko" lub jarzynka
- pieprz
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- 2 skrzydełka z kurczaka
- woda
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, batata i włoszczyznę obieramy i kroimy w plastry lub kostkę. Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze części. Pomidora kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę i czekamy, aż się zagotuję. Następnie wrzucamy skrzydełka i wszystkie warzywa. Pod koniec gotowania dodajemy pozostałe składniki.
Smacznego!