wtorek, 9 kwietnia 2024

Mozzarella z karmelizowaną marchewką, pomidorkami cebulką i ziemniakami

Przedstawiam pełnowartościowy posiłek, który przygotowuję się w niecałe 20 minut! Mozzarella z karmelizowanymi warzywami! Mmm... Pycha!



Składniki:
  • 125 g mozzarelli light
  • 140 g obranego ziemniaka
  • 150 g obranej marchewki
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g obranej cebuli białej
  • 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
  • 20 g miodu pszczelego
  • przyprawy:
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka słodka 

Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucić ziemniaka i marchewkę. Gotować przez 10 minut i odcedzić. Następnie na patelnię z olejem rzucić pokrojoną w piórka cebulę, umyte i pokrojone na pół pomidorki oraz pokrojone na mniejsze porcję ziemniaka i marchewkę. Smażyć przez 5-10 minut na małym ogniu. Kolejno dodać przyprawy, miód i pokrojoną mozzarellę. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz