Ciasto nie należy do super szybkich, ponieważ wymaga chwila cierpliwości i niewielkiego wysiłku kulinarnego. Jak każdy deser idealnie nadaje się na spotkanie z bliską nam osobą.
Składniki:
Biszkopt:
Składniki:
Biszkopt:
- 2 jaja
- 3 łyżki erytrytolu
- 6 łyżek mąki
- 1 łyżka oleju
- aromat
- opcjonalnie: barwnik spożywczy
Masa:
- 250g (1 kostka) twarogu
- 1 łyżka erytrytolu
- 1 łyżka żelatyny + 100ml gorącej wody
Sposób przygotowania:
Biszkopt
Jaja ucieramy z erytrytem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Masa:
Do rozgniecionego twarogu dodajemy erytrytol i żelatynę. Całość zalewamy wodą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 30 minut do ostudzenia. Masę przelewamy na rozcięty biszkopt wyłożony w formie folią aluminiową. Nakładamy drugą część ciasta. Odstawiamy do lodówki na całą noc do całkowitego stężenia.
Smacznego!
Tak prosto a jak smacznie :)
OdpowiedzUsuń