Idealnie na podwieczorek czy spotkanie z znajomymi. Super pomysł na wykorzystanie fig!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- aromat
- 5 sztuk suszonych fig
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz fig. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Figi obtaczamy w mące, wkładamy do formy z masą. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Ale pyszności! Dzięki wielkie za ten przepis - uwielbiam figi, ale rzadko mam okazję je jeść. Na to ciasto na pewno się skuszę... i myślę, że już w ten weekend :D
OdpowiedzUsuń