Kto by pomyślał, że można upiec ciasto z rośliny strączkowe! Można? Można! Świetny smak i aromat. Każdy się skusi!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 120g suchej soczewicy + 1 łyżeczka erytrytolu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka erytrytolu
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
Sposób przygotowania:
Do wrzącej wody (ok.150-200ml) wrzucamy soczewicę. Pod koniec gotowania dodajemy erytrytol. Odstawiamy do wystudzenia. W misce dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie blendujemy na jednolitą konsystencję. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz