Uwielbiam migdały i wszystko co jest związane z przyprawami korzennymi. Aromat, który się unosi w trakcie pieczenia jest niebiański, a babeczki są wyśmienite!
Składniki:
4 sztuki
Składniki:
4 sztuki
- 2 jaja
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka mąki migdalowej
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat migdałowy
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Gotową masę przelewamy do form na babeczki. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
pyszności! ^^
OdpowiedzUsuńMmm, musiały zniewalać zapachem :)
OdpowiedzUsuńCzuję ten zapach przez ekran!
OdpowiedzUsuń