Kaki inaczej persymona to owoc, które już pojawił się na sklepowych półkach. Nie grzech go wykorzystać! Postanowiłam upiec ciasto w którym wykorzystałam mąki jaglaną i z amarantusa. Oczywiście można użyć innych mąk w tych samych proporcjach. Ciasto wyszło wyśmienicie! Soczyste i bardzo delikatne, takie lubię!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, cynamon, aromat, oba rodzaje mąk oraz olej. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone kaki. Masę mieszamy dokładnie łyżką. Kolejno przelewamy do natłuszcoznej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki ertrytolu
- 2 łyżki mąki jaglanej
- 1 łyżka mąki z amarantusa
- 1 łyżka oleju
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- owoc kaki
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, cynamon, aromat, oba rodzaje mąk oraz olej. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone kaki. Masę mieszamy dokładnie łyżką. Kolejno przelewamy do natłuszcoznej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz