Coś innego, mało spotykanego, ale wyjątkowego! A mianowicie nerki wieprzowe z korbaczami naturalnymi od Serolandia, marchewką, cebulką i z batatem, a dodatkowo z jogurtem naturalnym!
Składniki:
- 150 g nerki wieprzowej
- 150 g marchewki (obranej)
- 50 g białej cebuli (obranej)
- 150 g batata (obranego)
- 25 g korbacza naturalnego
- 50 ml jogurtu naturalnego
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
Sposób przygotowania:
Nerkę wieprzową dokładnie umyć, moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie. Po upływie czasu nerkę dokładnie opłukać. Marchewkę oraz batata pokroić w słupki. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody - gotować przez 15 minut. Po upływie czasu pokroić w kostkę cebulkę. Zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. wrzucić pokrojoną w plastry nerkę - dusić przez 15 minut. Po upływie czasu wrzucić ugotowaną marchewkę oraz batata - dusić przez kolejne 5 minut. Gotowe danie podać z korbaczem naturalnym oraz jogurtem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz