Składniki:
- 2 jaja
- 100 ml białek jaj
- 10 ml oleju rzepakowego
- 50 g erytrytolu
- 50 g maki owsianej
- 70 g obranej marchewki
- 135 serka kremowego Twój Smak
Sposób przygotowania:
Białka oddzielić od żółtek. Do miski dodać pozostałą ilość białek - dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. W misce z żółtkami dodać erytrytol i olej - utrzeć na puszystą masę. Kolejno dodać mąkę oraz startą na grubych oczkach marchewkę. Kolejno dodać ubite białka - całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach. Ciasto po upieczeniu ostudzić, wyjąć z formy i przekroić na pół. Na jedną część nałożyć serek kremowy i przykryć drugą częścią. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz