wtorek, 6 sierpnia 2024

Twaróg solankowy wędzony z groszkiem, marchewką i amarantusem

Bardzo szybki i wartościowy posiłek z twarogiem solankowym wędzonym, marchewką, groszkiem i amarantusem od BeWit!



Sposób przygotowania:
  • 100 g twarogu solankowego wędzonego
  • 50 g amarantusa suchego + 150 ml wody
  • 225 g marchewki z groszkiem mrożonej
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka słodka
  • 10 ml oleju do smażenia

Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić amarantus. Gotować do wchłonięcia wody. Na patelni poddusić marchewkę z groszkiem, dodać olej i smażyć ok 2-3 minuty. Dodać przyprawy, ugotowany amarantus i pokruszony twaróg. Lekko wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

1 komentarz:

  1. Fajne jedzonko :) nie przepadam za marchewką z groszkiem, więc pewnie zastąpiłabym jakimiś innymi warzywami :)

    OdpowiedzUsuń