Sposób przygotowania:
- 100 g twarogu solankowego wędzonego
- 50 g amarantusa suchego + 150 ml wody
- 225 g marchewki z groszkiem mrożonej
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka słodka
- 10 ml oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić amarantus. Gotować do wchłonięcia wody. Na patelni poddusić marchewkę z groszkiem, dodać olej i smażyć ok 2-3 minuty. Dodać przyprawy, ugotowany amarantus i pokruszony twaróg. Lekko wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Fajne jedzonko :) nie przepadam za marchewką z groszkiem, więc pewnie zastąpiłabym jakimiś innymi warzywami :)
OdpowiedzUsuń