czwartek, 22 sierpnia 2024

Kaszotto z żołądkami drobiowymi i zielonymi szparagami

Bardzo sycące, mało pracochłonne i smaczne kaszotto z żołądkami drobiowymi oraz zielonymi szparagami od Szparag Wielkopolski.



Składniki:
  • 50 g suchej kaszy bulgur
  • 100 g żołądków drobiowych
  • 250 g zielonych szparagów
  • 500 ml wody
  • przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek granulowany
  • 10 ml oleju do smażenia

Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe dokładnie umyć, oczyścić i pokroić. Na suchą patelnię wrzucić kaszę oraz żołądki. Smażyć na małym ogniu przez 2-3 minuty, następnie dodać oczyszczone i pokrojone szparagi - całość zalać wodą. Kolejno dodać przyprawy. Gotować do całkowitego wchłonięcia wody.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz