Składniki:
- 125 g mozzarelli light
- 140 g obranego ziemniaka
- 150 g obranej marchewki
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 100 g obranej cebuli białej
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
- 20 g miodu pszczelego
- przyprawy:
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka słodka
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucić ziemniaka i marchewkę. Gotować przez 10 minut i odcedzić. Następnie na patelnię z olejem rzucić pokrojoną w piórka cebulę, umyte i pokrojone na pół pomidorki oraz pokrojone na mniejsze porcję ziemniaka i marchewkę. Smażyć przez 5-10 minut na małym ogniu. Kolejno dodać przyprawy, miód i pokrojoną mozzarellę. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz