Składniki:
Ciasto kruche
- 1 jajo
- 25 g erytrytolu
- 50 g masła 82 %
- 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 20 g mąki migdałowej
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat migdałowy
- 20 g płatków migdałowych
Nadzienie
Ciasto kruche
Do miski wsypać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, aromat. Wbić jajo dodać zimne masło. Całość dokładnie zagnieść. Odstawić do lodówki na 15 - 20 minut. Po upływie czasu ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią wyłożyć spód, a następnie nałożyć prażone jabłka. Kolejno dłońmi podzielić ciasto na mniejsze porcję i pospać nadzienie. Na koniec posypać płatkami migdałowymi i lekko wklepać. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz