czwartek, 23 marca 2023

Fasolowe brownie z bananem i kawałkami czekolady BEZ MĄKI, BEZ CUKRU

Jedno z najlepszych i najszybszych ciast! Brownie fasolowe z dodatkiem banana oraz kawałków gorzkiej czekolady!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu 
  • 100 g banana bez skórki
  • 400 g odsączonej fasoli czerwonej 
  • 50 g kakao
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 50 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:
Jaja z erytrytolem ubić na puszystą masę. Dodać fasolę, banana, kakao i proszek do pieczenia. Całość zblendować na gęstą masę. Dodać posiekaną gorzką czekoladę. Wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz