wtorek, 1 listopada 2022

Serniczek dyniowo-bananowy z cukierkami DOUBLE COCOA

Dwukolorowy serniczek z dynią, bananem i cukierkami DOUBLE COCOA od YARO? Oczywiście! Szczególnie w te jesienne, szare dni... 




Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skóry
  • 200 g puree dyni
  • 250 g twarogu półtłustego w kosce 
  • 150 g skyru naturalnego 
  • 40 g mąki ziemniaczanej 
  • aromat
  • 2 cukierki DOUBLE COCOA

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać rozgniecionego banana, mąkę, aromat skyr naturalny oraz rozgnieciony twaróg. Całość dokładnie wymieszać. Masę podzielić na dwie porcję. Do jednej z nich dodać puree dyni - wymieszać. Do natłuszczonej formy na przemian nalewać masy. Na wierzch ułożyć pokrojone cukierki DOUBLE COCOA. Piec przez 45-50 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz