wtorek, 22 listopada 2022

Sałatka z SERio z czarnuszką, miksem sałat, oliwkami brukselką, pomidorkami, papryką i olejem lnianym

Na sałatki zawsze znajdzie się czas, nie zależnie od pory roku. Idealnie na jesienne obiady spiszę się wegański ser SERio z czarnuszką. Polecam przetestować!



Składniki:

  • 150 g ser SERio z czarnuszką
  • 140 g miksu sałat
  • 30 g zielonych oliwek
  • 100 g brukselki
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g papryki czerwonej
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
  • 10 ml oleju lnianego


Sposób przygotowania:

Do wrzącej, osolonej wody wrzucić umytą brukselkę. Gotować 5-7 minut. Następnie odsączyć z wody i ostudzić. Wegański ser pokroić w kostkę. Pomidorki i paprykę umyć. Pomidorki podzielić na połówki, oliwki pokroić w plastry, a paprykę pokroić w kostkę. Do miski wrzucić miks sałat, brukselkę, pomidorki, paprykę, wegański ser, przyprawy i wlać olej lniany. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaku.


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz