czwartek, 18 sierpnia 2022

Ricottnik z bananem i biszkoptami

Ricottnik to nie znana nazwa ciasta?! Otóż nie! To po prostu sernik, ale z wykorzystaniem ricotty!




Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 20 ml oleju rzepakowego
  • 250 g ricotty
  • 100 g banana
  • 40 g budyniu śmietankowego
  • 80 g okrągłych biszkoptów
  • 10 g wiórków kokosowych 
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej, budyń. Całość wymieszać. Następnie dodać ricottę i delikatnie wymieszać. Na spód natłuszczonej formy wyłożyć okrągłe biszkopty. Kolejno przelać masę. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz