wtorek, 23 sierpnia 2022

Ciasto bananowo-migdałowe

Banan i migdał? Dlaczego nie! Idealne połączenie, zwłaszcza w cieście dietetycznym!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 20 ml oleju rzepakowego
  • 150 g banana bez skórki
  • 100 g mąki orkiszowej
  • 50 g mąki migdałowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Kolejno dodać oba rodzaje mąk oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz