Składniki:
- 60g festkoz koziego
- 50g kukurydzy konserwowej
- 100g pomidorków
- 50g miksu sałat
- 50g suchego makaronu ryżowego
- 10ml oleju z pestek dyni
- 5ml syropu klonowego
- przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, sól, czosnek granulowany
Sposób przygotowania:
Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Festkoz kozi odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i przepłukać pod bieżącą wodą. Pomidorki umyć i przekroić na połówki. Do miski wrzucić miks sałat, kukurydzę, pomidorki, ugotowany makaron i festkoz kozi. Dodać przyprawy, olej z pestek dyni oraz syrop klonowy. Całość bardzo dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 minut, do przegryzienia smaków.
Smacznego!
Lubię to :)
OdpowiedzUsuń