czwartek, 6 maja 2021

Ciasto cytrynowe z mlekiem

Ciasto z dodatkiem soku cytryny i mleka jest bardzo delikatne i wilgotne! Idealne dla fanów cytryny. 


Składniki:

  • 2 jaja
  • 50g erytrytolu
  • 50ml oleju rzepakowego
  • 50ml mleka 
  • ok. 50ml soku z cytryny 
  • 100g mąki orkiszowej
  • 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 5g proszku do pieczenia 
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i ponownie wymieszać. Następnie dodać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia oraz mleko i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz