piątek, 13 listopada 2020

Serniczek z tahini i strąkami karobu

Bardzo lubię robić i jeść serniki! Często eksperymentuje, aby za każdym razem był inny. Tak i przygotowałam tym razem! Wykorzystałam tahini oraz strąki karobu. rewelka w smaku!






Składniki:

Spód

  • 50g mąki kukurydzianej
  • 25g oleju kokosowego
  • 20g erytrytolu
  • 20ml zimnej wody
Sernik

Sposób przygotowania:
Spód
Do miski wsypać mąkę, erytrytol. Dodać olej kokosowy i zimną wodą. Całość zagnieść i odstawić do zamrażalnika na 5-10 minut.
Sernik
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę, skyr i tahini. Całość dokładnie wymieszać. Za pomocą szpatułki dodać białka do masy z żółtkami, całość wymieszać. Do natłuszczonej formy rozgnieść spód, a następnie wlać masę serową. Piec przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Wygląda przepysznie! Koniecznie trzeba wypróbować :) myślę że w weekend przetestuję, bo w tygodniu korzystam z https://bedietcatering.pl/bydgoszcz/

    OdpowiedzUsuń