Ciasto zbyt nie zalicza się do dietetycznych, ale są truskawki! W końcu sezon w pełni, więc należy z nich korzystać. Torcik znakomicie nadaje się na przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki:
Biszkopt:
Składniki:
Biszkopt:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
- 165ml śmietanki 30%
- 2 łyżki erytrytolu
- ok. 500g truskawek
Sposób przygotowania:
Biszkopt
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę, Dodajemy pozostałe składniki. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Masa
Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z erytrytolem na sztywną masę.
Ostudzony biszkopt przekrajamy na pół. Z obu stron smarujemy masą. Dekorujemy odszypułkowanymi i umytymi truskawkami. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz