czwartek, 23 maja 2019

Placuszki z awokado

Awokado na słodko w postaci placuszków? Owszem! Ten owoc jest bogaty w kwasy omega 9 oraz witaminy z grupy B. Jest uważany z najzdrowszy owoc świata. Dzięki wysokiemu poziomowi tłuszczu jest kaloryczne, ale również doskonale hamuje głód! Idealne placuszki na początek dnia.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka erytrytolu lub ksylitolu
  • 6 łyżek mąki pełnoziarnistej 
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat
  • dojrzałe awokado
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzidłem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i umyte, obrane i rozgniecione awokado. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

1 komentarz:

  1. Dziwne te placki, ale mają coś w sobie. Może dobrałam zły aromat, wydaje mi się, że bez niego były smaczniejsze :)
    Niemniej jednak fajny i szybki przepis

    OdpowiedzUsuń