Awokado na słodko w postaci placuszków? Owszem! Ten owoc jest bogaty w kwasy omega 9 oraz witaminy z grupy B. Jest uważany z najzdrowszy owoc świata. Dzięki wysokiemu poziomowi tłuszczu jest kaloryczne, ale również doskonale hamuje głód! Idealne placuszki na początek dnia.
Składniki:
Jaja ucieramy z słodzidłem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i umyte, obrane i rozgniecione awokado. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Składniki:
- 2 jaja
- 1 łyżka erytrytolu lub ksylitolu
- 6 łyżek mąki pełnoziarnistej
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
- dojrzałe awokado
Jaja ucieramy z słodzidłem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i umyte, obrane i rozgniecione awokado. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Dziwne te placki, ale mają coś w sobie. Może dobrałam zły aromat, wydaje mi się, że bez niego były smaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńNiemniej jednak fajny i szybki przepis