Gofry to mój ulubiony posiłek jako drugi po omletach. Ostatnio po raz kolejny zakupiłam mąkę orkiszową. Grzech by było z niej nie skorzystać! Z dodatkiem mleka są obłędne!
Składniki:
4-5 gofrów
Składniki:
4-5 gofrów
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Masę wlewamy na dobrze rozgrzaną i natłuszczoną gofrownicę. Pieczemy przez ok. 5-6 minut. Gofry podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Chętnie przetestujemy przepis :)
OdpowiedzUsuń