wtorek, 7 maja 2019

Mleczne gofry orkiszowe

Gofry to mój ulubiony posiłek jako drugi po omletach. Ostatnio po raz kolejny zakupiłam mąkę orkiszową. Grzech by było z niej nie skorzystać! Z dodatkiem mleka są obłędne!



Składniki:
4-5 gofrów

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu 
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego
  •  aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Masę wlewamy na dobrze rozgrzaną i natłuszczoną gofrownicę. Pieczemy przez ok. 5-6 minut. Gofry podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!  

1 komentarz: