czwartek, 16 maja 2019

Dietetyczna wątróbka kurczaka z cebulą i kaszą

Wątróbkę się kocha albo nienawidzi. Ja należę do tego pierwszego grona! Ten przepis jest genialny dla osób, którzy unikają wysokiej zawartości tłuszczu w daniach.



Składniki:

  • 250g wątróbki z kurczaka
  • 2 średnie cebule
  • 50g suchej kaszy pęczak
  • sól i pieprz
  • ok. 1/2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
Wątróbkę dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w piórka. Między czasie do wrzącej, osolonej wody wrzucamy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody. Umieszczamy w patelni i zalewamy wodą. Dusimy ok. 10 minut. Kolejno dodajemy wątróbkę. Dusimy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy pieprz i sól. Dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą pęczak.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz