Doskonała alternatywa dla klasycznych gofrów. Idealne dla gości czy rodziny. Świetnie się komponuje z owocami.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 250g (1 kostka) twarogu np. półtłustego
- 1/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do bardzo dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy, Pieczemy 5-7 minut - do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Wygląda fenomenalnie! Z pewnością wypróbuję ten przepis! :)
OdpowiedzUsuń