wtorek, 30 kwietnia 2019

Gofry a'la serniczki

Doskonała alternatywa dla klasycznych gofrów. Idealne dla gości czy rodziny. Świetnie się komponuje z owocami.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 
  • 250g (1 kostka) twarogu np. półtłustego
  • 1/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do bardzo dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy, Pieczemy 5-7 minut - do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz