wtorek, 2 kwietnia 2019

Bananowiec jogurtowy

Kto nie lubi bananów? Szyba nikt! Idealna przekąska, jak i dodatek na przykład w cieście! Upiekłam wyśmienite ciasto bananowe z dodatkiem jogurtu. Jogurt sprawia, że ciasto jest jeszcze bardziej delikatne i puszyste, a mąka kukurydziana nadaje słoneczną barwę.


Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 banan
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, ponownie miksujemy. Kolejno dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz