Zdrowe, smaczne i bardzo szybkie ciasto daktylowe! Idealne dla gości czy do popołudniowej herbaty.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 6 łyżek mąki pełnoziarnistej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 sztuk daktyli + gorąca woda
- aromat
Sposób przygotowania:
Daktyle zalewamy gorącą wodą. Odstawiam na ok. 10 minut, aby zmiękły.
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej kokosowy. Ponownie miksujemy. Kolejno dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Wrzucamy pokrojone namoczone daktyle. Całość mieszamy łyżką. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz