wtorek, 25 grudnia 2018

Racuszki z jabłkami na drożdżach

Placuszki dla cierpliwych, ale czas jest warty poświęcenia. Jabłka są dobre o każdej porze roku, a w racuszkach komponują się rewelacyjnie!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego 
  • szczypta drożdży suszonych 
  • 3 łyżki mąki orkiszowej
  • 3 łyżki napoju jaglanego
  • aromat

Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i drożdże. Zalać letnim napojem jaglanym. Miskę nakrywamy ściereczką, odstawiamy na 15-30 minut w ciepłe miejsce. Po upływie czasu wbijamy jaja i dodajmy aromat, dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!


1 komentarz: