wtorek, 23 października 2018

Gofry dyniowe na wytrawnie

Dynia po raz kolejny tym razem w gofrach na wytrawnie. Dzięki płatkom drożdżowym nieaktywnym gofry nabierają wyśmienitego smaku! 



Składniki:
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki puree z dyni
  • 3 łyżki mąki żytniej
  • 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych 
  • szczypta proszku do pieczenia
  • przyprawy: sól, pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka
  • 1 łyżka pestek dyni
Sposób przygotowania:
W misce umieszczamy wszystkie składniki (oprócz pestek dyni). Całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 5 minut. Do dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy nalewamy masę. Pieczemy przez 10 minut. Gotowe gofry posypujemy pestkami dyni.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz