Kolejna odsłona gofrów, ale tym razem z wykorzystaniem mąki z ciecierzycy oraz marchwi. Pyszna i bardzo szybka przekąska!
Składniki:
2 gofry
Składniki:
2 gofry
- 2 jaja
- 10 tabletek słodziku
- 3 łyżki mąki z ciecierzycy
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- 1 obrana i strata marchew
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Kolejno dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Ponownie miksujemy. Koniec wrzucamy startą marchew. Całość dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Oooo, ciekawa propozycja :D Nie przepadam za cieciorką, ale marchewka mniami!
OdpowiedzUsuńIdealne❤
OdpowiedzUsuńGofry zdecydowanie dla mnie! :)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem jak smakują takie gofry :)
OdpowiedzUsuń