czwartek, 28 czerwca 2018

Ciasto gryczane z brzoskwiniami

Kto nie lubi owoców? Chyba nie ma takiej osoby! Jest lato, więc jest ich coraz więcej. Świetnym pomysłem jest wykorzystanie ich w słodkich wypiekach. Polecam upiec ciasto gryczane z brzoskwiami. 



Składniki:
  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżka oleju koksowego nierafinowanego
  • 3 łyżki mąki gryczanej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat
  • 2 obrane i pokrojone brzoskwinie
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, olej kokosowy, proszek do pieczenia i cynamon. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy brzoskwinie. Mieszany łyżką. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz