czwartek, 14 czerwca 2018

Ciasto fasolowe z truskawkami

Truskawki po raz kolejny, ale tym razem w cieście z wykorzystaniem fasoli!


Składniki:

  • 240g (1 puszka) opłukanej czerwonej fasoli
  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 3 łyżki mąki gryczanej
  • 2 łyżki karobu lub kakao
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat
  • truskawki

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki (oprócz truskawek) umieszczamy w misce. Całość dokładnie miksujemy na gładką konsystencję. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Na wierzch układamy pokrojone na mniejsze części truskawki. Ciasto pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

2 komentarze: