czwartek, 27 kwietnia 2017

Pulpeciki drobiowe z szparagami i makaronem pełnoziarnistym

Świetna propozycja na wiosenne posiłki. Dania gotowane na parze z mnóstwo przypraw smakują wyśmienicie, a na dodatek są bardzo lekkie. Polecam przygotować pulpeciki drobiowe z sezonowymi szparagami i makaronem pełnoziarnistym.


Składniki:

  • 100g mięsa mielonego drobiowego
  • 1/2 pęczka zielonych szparagów
  • 40g suchego makaronu pełnoziarnistego
  • przyprawy: pieprz cytrynowy, suszony koperek, czosnek granulowany, suszone pomidory

Sposób przygotowania:
Mięso mielone mieszamy z wszystkimi przyprawami. Zwilżoną dłonią formujemy pulpeciki. Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Między czasie w wrzącej, osolonej wodzie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na parze ok. 10-15 minut gotujemy pulpeciki i szparagi. Danie podajemy z makaronem.

Smacznego! 

2 komentarze: