Bardzo lubię zupy, więc kombinuję na wszystkie sposoby. Jak się komponuję pomidor z pieczarkami? Znakomicie! Świetne połączenie, które pozostaje na bardzo długo i zachęca do sięgnięcia po dokładkę!
Składniki:
Składniki:
- 1 duży pomidor
- 5-6 pieczarek
- włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler)
- 1 cebula
- przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 4 ziarenka pieprzu czarnego, przyprawa suszone pomidory, słodka papryka, jarzynka, czosnek granulowany
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 skrzydełka kurczaka
- 2l wody
Sposób przygotowania:
Skrzydełka dokładnie myjemy i oczyszczamy. Wrzucamy do bardzo zimnej wody. Czekamy, aż się zagotuję i czekami ok. 5 minut. Następnie wrzucamy obraną włoszczyznę. Po chwili wrzucamy umytego i pokrojonego pomidora. Kolejno dołączamy umyty, oczyszczone i pokrojone pieczarki. Pod koniec gotowania wrzucamy opaloną cebulę, koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut.
Smacznego!
Pyszna zupka :)
OdpowiedzUsuńTylko jeden pomidorek na całą zupę?:) Ale wygląda apetycznie
OdpowiedzUsuńW moim przypadku był bardzo duży. :)
Usuń