czwartek, 8 września 2016

Kokosowo-orkiszowe racuchy z jabłkami

Tradycyjne racuchy postanowiła przygotować w nieco inny sposób. Wykorzystała mąki: kokosową i orkiszową. Świetne połączenie i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole.



Składniki:

  • 1 jajko
  • 10 tabletek słodziku
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 3 łyżki mąki orkiszowej 
  • szczypta proszku do pieczenia
  • przyprawa do szarlotki
  • 4 łyżki wody gazowanej
  • aromat
  • jabłko 

Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy z słodzikiem na puszysta pianę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, przyprawę do szarlotki i aromat. Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajmy wodę gazowaną, obrane, pokrojone w kostkę jabłko. Wszystko mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajmy z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Ostatnio próbowałam zrobić racuszki z twarogu, jabłek i jajka, ale niestety sie bardzo rozwalaly i została tylko papa :< także tym razem wypróbuje Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń