Wiosna już w pełni, więc warto skorzystać z sezonowych owoców! Proponuje przygotowanie ciasta z nektarynkami oraz bananem. Przepychota!
Składniki:
- 2 jaja
- 50g erytrytolu
- 20ml oleju rzepakowego
- 100g (1 szt.) banana bez skórki
- 50g mąki kukurydzianej
- 150g mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150g skyra naturalnego
- aromat
- 200g nektarynek bez pestek
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, aromat rozgniecionego banana. Całość dokładnie zmiksować. Następnie dodać skyr - ponownie wymieszać. Do masy wrzucić drobno pokrojone nektarynki. Całość wymieszać łyżką. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!