Na blogu bardzo często goszczą gofry w różnej postaci! Tym razem w wersji z serem. Palce lizać!
Mleko 3,2%, które jest oferowane przez OSM Łowicz jest zapakowane w opakowanie przyjazne dla środowiska. Karton wykonany jest w 88% z surowców odnawialnych, dzięki czemu emisja CO2 została zmniejszona o 21% w porównaniu do standardowego kartonu. Podłoże kartonu craft. Ponadto zakrętka wykonana z biotworzywa z trzciny cukrowej.
Składniki:
- 2 jaja
- 20g erytrytolu
- 10ml oleju rzepakowego
- 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100g twarogu półtłustego
- 100ml mleka 3,2%
- szczypta proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Gofry smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy z odrobiną oleju przez ok. 7-8 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!