czwartek, 17 grudnia 2020

Współpraca z "Jedz bez glutenu"

 "Jedz bez glutenu" jest sklepem internetowym, w którym można znaleźć wszystkie produkty bez glutenu. Gluten jest białkiem roślinnym, który składa się z gliadyny i gluteniny. Odsetek osób na świecie nie może spożywać tego białka roślinnego, więc opisujący sklep internetowy jest w sam raz dla nich!




W paczce znajdowało się:







Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów!

środa, 16 grudnia 2020

Pełnoziarniste gofry serowe

Na blogu bardzo często goszczą gofry w różnej postaci! Tym razem w wersji z serem. Palce lizać!

Mleko 3,2%, które jest oferowane przez OSM Łowicz jest zapakowane w opakowanie przyjazne dla środowiska. Karton wykonany jest w 88% z surowców odnawialnych, dzięki czemu emisja CO2 została zmniejszona o 21% w porównaniu do standardowego kartonu. Podłoże kartonu craft. Ponadto zakrętka wykonana z biotworzywa z trzciny cukrowej. 



Składniki:


Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Gofry smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy z odrobiną oleju przez ok. 7-8 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

wtorek, 15 grudnia 2020

Jaglanka z skyrem naturalnym, dżemem wiśniowym, masłem orzechowym, orzechami laskowymi i miechunką suszoną

Doskonała opcja na pierwsze czy drugie śniadanie. Posiłek bogaty w białko, tłuszcze oraz węglowodany. Dodatek orzechów laskowych i miechunki suszonej sprawia, że dzień stanie się lepszy!



Składniki:


Sposób przygotowania:
Płatki jaglane z słodzikiem zalać gorącą wodą. Odstawić na ok. 5 minut w celu napęcznienia. Następnie dodać skyr naturalny, dżem wiśniowy, masło orzechowe, orzechy laskowe i miechunkę suszoną,

Smacznego!