Po raz pierwszy miałam okazję wypróbować mąkę kokosową i jagody goji. Na pierwszy rzut przygotowałam ciasto z tej mąki i z dodatkiem jagód goji. Wszystko wyszło genialnie! Mąką ma specyficzny kokosowy smak, więc pozostałe składniki świetnie się komponowały!
Składniki:
Składniki:
- 4 łyżki mąki kokosowej
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 tabletek słodziku
- 1 banan
- 5 łyżek wody gazowanej
- aromat śmietankowy
- jagody goji - do dekoracji
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pokrojonego banana, mąkę, proszek do pieczenia, wodę gazowaną i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie miksujemy, aby składniki dobrze się połączyły. Masę przelewamy do natłuszczonej foremki lub kokilki. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu podajemy z jagodami goji.
Smacznego!