photo © Pinterest
niedziela, 21 września 2025
piątek, 19 września 2025
Ciasto pełnoziarniste z bananem, śliwkami, figą i batonami smoothie
Idealne do niedzielnie kawki, czy herbatki. Ciasto pełnoziarniste z bananem, śliwkami, figą i batonami smoothie od Fit-land!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 50 g mąki z płaskurki lub mąki pełnoziarnistej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g banana bez skórki
- 100 g śliwek bez pestek
- 50 g świeżej figi
- aromat
- 32 g Fit SMOOTHIE batonu owocowo-orzechowy orzeszki ziemne i zielona herbata
- 32 g Fit SMOOTHIE batonu owocowo-warzywny z truskawką i rabarbarem
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia i aromat - wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć umyte, wydrylowane i podzielone na połówki śliwki, pokrojoną w plasterki figę oraz batony owocowe. Piec przez 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
środa, 17 września 2025
Kluski na parze z nadzieniem o smaku czekoladowym z musem śliwkowo-bananowym
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze z nadzieniem o smaku czekoladowym od Buchcik! Dodatek musu śliwkowo-bananowym to niebo!
Składniki:
- 120 g klusek na parze z nadzieniem o smaku czekoladowym
- 150 g śliwek bez pestek
- 100 g banana
- 5 g erytrytolu
- 100 ml wody
Sposób przygotowania:
Do garnka wrzucić umyte, wydrylowane i pokrojone śliwki oraz rozgniecionego banana. Dolać wodę i dodać erytrytol. Prażyć ok 10-15 minut na gęsty i gładki mus. Kluski przygotować zgodnie z instrukcją podana na opakowaniu. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
poniedziałek, 15 września 2025
Gofry jaglane z serkiem wiejskim, figą i kremem orzechowym choco-coconut
Pełnowartościowe, delikatne i rozpływające się w ustach gofry jaglane z serkiem wiejskim, figą i kremem orzechowym choco-coconut od Nutura!
Składniki:
- 2 jaja
- 5 g erytrytolu
- 100 g serka wiejskiego
- 50 g mąki jaglanej
- aromat
- 50 g świeżej figi
- 20 g kremu orzechowego choco-coconut
- olej do nasmarowania gofrownicy
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać serek wiejski, mąkę oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej gofrownicy. Smażyć 7-8 minut. Podawać ze świeżą figą i kremem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze (Atom)


















