Składniki:
- 100 g serc drobiowych
- 50 g suchego makaronu orzo
- 125 g boczniaków
- 100 g obranej marchewki
- 50 g gruszki
- 50 g pomidorków
- 50 g cebuli
- 50 g papryki grillowanej marynowanej
- 20 g oliwek czarnych bez pestek
- 10 ml oliwy do smażenia
- 250 ml wody
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Serca drobiowe dokładnie umyć i osuszyć. Na suchą patelnię dodać oliwę i wrzucić serca, smażyć przez 5 minut. Następnie wrzucić umyte i pokrojone boczniaki, marchewkę w kształcie spaghetti, gruszkę pokrojoną w kostkę, pomidorki, cebulę pokrojoną w kostkę. Całość zalać wodą, wrzucić makaron orzo i dusić przez 20-25 minut na małym ogniu. Następnie dodać przyprawy, pokrojoną paprykę marynowaną i oliwki.
Smacznego!